У природи чисте серце.

З 22.04 до 26.04 у нашому закладі освіти проходив тиждень ЦК Природничих дисциплін.

День 1. Виставка літератури природничих дисциплін та тематичних стінгазет.

Немає сили могутнішої, ніж знання: людина, озброєна знаннями, - непереможна.

"Мені без книг не навчитися, знань не дістати, Тільки книжки мені допоможуть людиною стати" М. Гафурі

День 2. Проведення олімпіади з хімії

23.04.2024 року відбулася олімпіада з хімії в якій взяло участь 14 студентів.

За результатами олімпіади, найкращі результати показали:

1 місце Гуменюк Денис, ПІ-23-02

2 місце Лоншакова Вероніка, ФБ/ПТ-23-01

3 місце Пасловський Богдан, ПІ-23-01

Дякуємо всім, хто взяв участь в олімпіаді. Бажаємо успіхів і нових перемог у житті!

День 3. "Від екології душі до екології серця"

24.04.2024 відбувся виступ Отця Михайла Дзуля- референта Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архієпархії з доповіддю "Від екології душі до екології серця".

Наші студенти мали можливість почути надзвичайну цікаву та чутливу доповідь, адже, справді, Земля - отримана людиною від самого Бога, і саме вона отримала можливість опікуватися його творінням!

Ми підтримуємо порядок у наших домівках і так само зобов'язані піклуватися і прикладати чимало зусиль, щоб наша планета була придатна для життя!

Спадок, який залишає людина навколишньому середовищу - катастрофічний - купи сміття, забруднене повітря, кислотні дощі, озонові діри, глобальне потепління, демографічна криза, знищення фауни і флори ( деякі види знаходяться на межі вимирання), знищення запасів світових лісів тощо...

Папа Венедикт говорив, що зовнішні пустелі у світі збульшуються, бо внутрішні стали безмежними!

Саме через це ми своєю бездумністю, перетворюємо планету на смітник.

"Трагізм людини полягає в тому, що вона живе виключно для акумуляції ресурсів і в Богом створеному світі не бачить життя, а тільки ресурс!" - говорить отець Михайло. Як каже індійське прислів'я: "Коли буде зрубане остання дерево отруєна остання річка і виловлена остання риба, лише тоді людина зрозуміє, що не може їсти гроші". Як висновок, все що відбувається навколо нас, залежить від самих нас і нашої екологічної свідомості, яка формується у людській душі.

В кінці, отець Михайло подарував бібліотеці закладу книги, щоб студенти мали змогу формувати свою екологічну свідомість і пам'ятати, що нам потрібно думати про наступні покоління існування видів на планеті, бо нам треба жити так, ніби ми позичили навколишнє середовище у наших дітей, а не отримали у спадок від батьків!

День 4. Екскурсія

25.04.2024 відбулася екскурсія в Геологічний музей ІФНТУНГ. Під час екскурсії дізналися історію створення музею та ознайомилися з його експонатами і занурилися в епохи розвитку Землі. В музеї величезна і надзвичайно багата колекція гірських порід різного походження та мінералів.

І найголовніше, що час проведений корисно і з позитивом, додає сил і бажання здобувати нові знання й підкорювати вершини!

День 5. Виховний захід

26.04.2024 відбувся виховний захід, присвячений 38 річниці аварії на Чорнобильській АЕС, на тему "Поріс чорнобелем Чорнобиль, бідою нашою поріс"

Чорнобиль… Слово це стало символом горя і страждання, покинутих домівок. Минуло 38 років від того дня, коли Україну спіткала страшна трагедія – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом реактора четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, яка нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й всього світу. Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою. Священна пам'ять про Ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу.

"Цей дощ - як душ. Цей день такий ласкавий.

Сади цвітуть. В березах бродить сік.

Це солов’їна опера, Ла Скала!

Чорнобиль. Зона. Двадцять перший вік.

Тут по дворах стоїть бузкова повінь.

Тут ті бузки проламують тини.

Тут щука йде, немов підводний човен,

і прилітають гуси щовесни.

Але кленочки проросли крізь ґанки.

Жив-був народ над Прип’яттю - і зник.

В Рудому лісі виросли поганки,

і ходить Смерть, єдиний тут грибник."

Ліна Костенко

В рамках проведення тижня ЦК Природничих дисциплін, з ініціативи студентської ради та студентського профкому коледжу, нами було взято участь в проєкті «Посади дерево памʼяті захисника»

Студенти закладу долучилися до акції та висадили 12 саджанців в пам'ять про ВИПУСКНИКІВ-ГЕРОЇВ - 12 студентів, які в різні роки навчались в нашому коледжі. Означена акція - важлива складова увіковічнення Героїв. Ми повинні пам’ятати ціну миру та спокою. Хотілося б, щоб майбутнє покоління про це завжди пам’ятало. І дивлячись на ці деревця, згадувало Героїв України, які віддали свої життя за можливість навчатися і продовжувати жити!

Сподіватимемось, що як дерева пустять коріння, так і ми повсякчас пам’ятатимемо Героїв сьогодення.

24.04.2024 відбулося освячення Алеї Героїв отцем Михайлом Дзулем.

©Всі права захищено 2024
Solved with 💜 by mir4ri