9 березня в коледжі відбулися Шевченківські читання до 210 рячниці від дня народження нашого генія

9 березня 2024 року, Україна відзначає 210-ий день народження нашого генія, знакової постаті для української нації, завжди сучасного та актуального, пророка та борця Тараса Григоровича Шевченка. Тому, вже майже традиційно, цього дня ми в нашому коледжі влаштовуємо Шевченківські читання, щоб ще раз пригадати собі безсмертні рядки нашого найвеличнішого поета, поринути в атмосферу романтизму чи сатири на імперську дійсність, що, на жаль для нас, є актуально і по сьогодні.

Захід відкрив Береговський Василь Васильович – директор коледжу, який закликав присутніх жити за Шевченковими заповітами, сповідувати його ідеї задля єднання, свободи та досягнення миру в Україні. Творчими натхненниками заходу були викладачі Роман Черковський, Юлія Черковська та Лілія Попович, декламували поезії студенти Гук Яків, Цимбаліста Інна, Копит Юлія, Дидяк Ірина, Борівець Олеся, Левіцький Арсен, Дужак Юлія, Федорович Ольга, Василишин Анна, Василишин Ольга, Дидяк Вікторія, Попович Надія та Андрусяк Юрій. Особливо трепетно також звучали пісні на вірші Т.Г.Шевченка у виконанні студентів Кабана Михайла, Федеріко Ольги-Франчески, Леника Богдана та Черевка Дмитра, учасників гуртка художньої самодіяльності коледжу під керівництвом Романа Ортинського. До слова також було запрошено Оксану Кучеренко – заступницю директора з виховної роботи, яка привітала усіх із сьогоднішнім днем та подякувала організаторам та студентам за такий цікавий та пізнавальний захід.

Ім’я Шевченка, безперечно, вкарбоване золотими літерами в пантеон найкращих, найвидатніших митців в історії людства. Його точно нам подарувала доля, Бог чи називаймо як хочемо.

Століттями поезія Кобзаря не втрачає актуальності. Вона й досі зачаровує, надихає та вчить любити і боротися за свою землю, що доводиться робити й сьогодні. Як колись Шевченко, так і усі ми сьогодні віримо у свою Перемогу, бо з нами Бог, свята правда, і вся Україна!

...І на оновленій землі

Врага не буде, супостата,

А буде син, і буде мати,

І будуть люди на землі.

©Всі права захищено 2024
Solved with 💜 by mir4ri