Автоматизіція і метрологія на вістрі прогресу!

Тиждень цикловоїкомісії "Комп’ютерно-інтегрованих технологій, робототехніки та метрології" розпочався 30 жовтня 2023 року.

В актовій залі студенти молодших курсів зустрілись в цей день з колективом циклової комісії. Це було не просто знайомство. Із зустрічі студенти вийшли налаштовані на серйозну творчу роботу із системами автоматики і КІТ.

Творчий характер зустрічі задав заступник директора з навчальної роботи Іван Васильович Малик. Він виступив зі вступним словом до майбутніх фахівців.

На молодших курсах студент ще неуявляє яким фахівцем стане, як підійти до навчання в фаховому коледжі. Цьому присвятив виступ голова циклової комісії Михайло Адольфович Бідасюк. Загалом ця зустріч наблизила студентів до розуміння автоматизованих таі нтегрованих систем, вони ще накрок стали ближче до професії. А для студентів групи АК-21-04 Ольга Василівна Грималюк провела виховну годину "Моя професія – моє майбутнє". Цікавим елементом заняття було написання листа собі майбутньому. «Ким я себе бачу через 5 років».

31 жовтня наші студенти ознайомились з компаніями "Інтелком" і ПрАТ "Енергооблік".

Навчання фахових молодших бакалаврів – це не тільки робота в аудиторіях коледжу і виконання завдань викладачів, це також знайомство з практичною діяльністю підприємств Франківщини.

У студентів другого курсу була ознайомча екскурсія на виробничі цехи "Інтелком", де побачили працюючі промислові роботи, верстати лазерного різання з ЧПУ, інші можливості автоматизованих систем. Студенти четвертого курсу побували на ПрАТ "Енергооблік" – виробник приладів для обліку енергоресурсів. "Енергооблік" – це провідне підприємство Харківщини, частина якого через воєнні дії була переміщена на Прикарпаття. На цьому підприємстві побували наші студенти випускного курсу .

В день нашої екскурсії відбувались випробування розроблених приладів в Івано-Франківському науково-виробничому центрі стандартизації, метрології та сертифікації. Таким чином, студенти ознайомились з ПрАТ "Енергооблік" і частково з ЦСМ.

Провідні спеціалісти цих підприємств розказали студентам про можливості і завдання центрів метрології і сертифікації. В лабораторіях ЦСМ студенти ознайомились із найсучаснішими еталонними приладами вимірювання об’єму газу.

1 листопада - день розпочався з відкриття виставки технічних досягнень минулого в галузі автоматики, яка триватиме до кінця тижня. На виставці можна побачити мікропроцесорну лабораторію 1983 року, персональний комп'ютер 1989 року, вінілові платівки, 8 дюймові дискети, побутову техніку минулого століття та інші речі, не менш цікаві.

Також в цей день було проведено відкрите показове заняття на тему «Тригерні схеми в МП-техніці» у групі АК-21-01, яке підготував викладач-методист Михайло Адольфович Бідасюк. Студенти швидко долучились до роботи над новим матеріалом, задавали питання, розв’язували тестові завдання. Присутні відмітили високий методичний рівень, зацікавленість студентів і організацію заняття.

2 листопада для студентів другого і третього курсу був проведений інтелектуальний турнір «Брейн-ринг». Гра пройшла в атмосфері творчого змагання. Переможці отримали справжні медалі і солодкі призи.

Також в цей день в нас були найдорожчі гості: прийшли випускники минулих років нашої спеціальності, які зараз захищають Україну від ворога. Студенти слухали їх, затамувавши подих. Ця зустріч підкреслила важливість обраної ними професії.

Не забуваємо дякувати нашим Збройним силам за можливість навчатися та здобувати фах!

©Всі права захищено 2024
Solved with 💜 by mir4ri