Бінарне лекційне заняття разом із студентами Коледжу та учнями польського закладу освіти ОЦ "Школа "Материнка"

28 лютого 2024 року для здобувачів освіти 1 курсу ВСП «Фаховий коледж електронних приладів ІФНТУНГ» за спеціальністю «Інженерія програмного забезпечення» було проведено бінарне лекційне заняття у дистанційному форматі з дисципліни «Основи правознавства» викладачкою вищої категорії, к.ю.н., доценткою Іриною Вікторівною Барчук із залученням викладачки ОЦ "Школа "Материнка" у м. Гданськ, к.ю.н., доцентки Людмили Володимирівни Мендик на тему: «Кримінальне право України в контексті європейських вимог з метою забезпечення ефективної євроінтеграції та гуманізації (основні аспекти порівняльної характеристики з кримінальним правом Республіки Польща)».

У рамках вивчення основ кримінального права в Україні та Республіки Польща лекторки ознайомили студентів із базовими поняттями, зокрема, що таке злочин і кримінальний проступок, які обов’язкові елементи складу злочину, кримінальне покарання та його види тощо. Зацікавленість та окрему увагу привернули відмінності щодо класифікації злочинів і проступків у цих двох країнах та відмінності щодо віку притягнення неповнолітніх за порушення норм кримінального законодавства. Подальший діалог викликало запитання щодо доцільності зміни вікових меж, з якої настає відповідальність за кримінальне правопорушення, наприклад, у бік збільшення віку для неповнолітніх у Республіці Польща, тощо.

По завершенню заняття разом із студентами Коледжу та учнями польського закладу освіти ОЦ "Школа "Материнка" обговорили питання щодо напрямків профілактики вчинення злочинів серед молоді.

Проведення занять у бінарній формі із залученням фахівців дотичних сфер діяльності дозволяє студенту поглибити теоретичні аспекти вивчення дисципліни і та отримати можливість пізнання правової системи чи окремих її аспектів і ряду інших європейських країн. Адже саме в діалозі, обговоренні народжується істина, що веде кожного з нас до своєї мети. Як сказав колись Уільям Артур Уорд «Посередній учитель розповідає. Хороший вчитель пояснює. Чудовий вчитель показує. Геніальний вчитель надихає».

©Всі права захищено 2024
Solved with 💜 by mir4ri