Майбутнє за висококваліфікованими фахівцями: тиждень циклової комісії комп'ютерної інженерії, мехатроніки та кібербезпеки.

6 листопада 2023 року розпочався тиждень циклової комісії комп'ютерної інженерії, мехатроніки та кібербезпеки.

Відкриття відбулося за участі директора коледжу Василя БЕРЕГОВСЬКОГО, заступника директора з навчальної роботи Івана МАЛИКА, викладачів і студентів відповідних спеціальностей.

Після вітального слова завідувач лабораторії Василь ГРИМАЛЮК ознайомив студентів 3-4 курсів із організацією комп'ютерної мережі коледжу та особливостями своїх обов'язків як фахівця.

На парі з комп’ютерної графіки студенти спеціальності "Комп'ютерна інженерія" за допомогою комп’ютерної техніки створювали бланк календаря для нашого коледжу.

7 листопада студенти 3 та 4 курсів спеціальності "Комп'ютерна інженерія" відвідали ТОВ ТРК "Діскавері".

На зустрічі директор підприємства Володимир ЦІПАН ознайомив студентів із історією створення компанії, її структурою та вимогами до молодого фахівця, як претендента на роботу в його команді. Студенти зустрілися із системними адміністраторами, які показали специфіку їхньої роботи, розказали про вміння та навики, необхідні комп'ютерним інженерам.

Також цього дня студенти перших курсів спеціальностей "Комп'ютерна інженерія", "Кібербезпека та захист інформації" та "Прикладна механіка" виступили із презентаціями на тему: "Моє майбутнє". У своїх доповідях вони розповідали, чому вибрали свою спеціальність і ким бачать себе в майбутньому. Під час виступів студентів ознайомили з освітньо-професійними програмами цих спеціальностей голова циклової комісії Марія ШНАЙДЕР та заступник голови циклової комісії Олександр ІВАНОВ .

8 листопада до нас завітала команда Центру освітніх інновацій.

Марія ПОЧИНОК, директор Центру, зустрілась із студентством та викладачами циклової комісії комп'ютерної інженерії, мехатроніки та кібербезпеки. Представники центру розказали про важливість STEM-освіти при формуванні сучасних затребуваних фахівців, про напрямки своєї діяльності, а також можливості реалізації своїх задумів для молоді.

Студенти мали можливість на практиці ознайомитись із роботою сучасних приладів, таких як тепловізор, 3D-окуляри, а також поринути в "інженерне" дитинство: покерувати машинками-роботами, скласти залізницю з керованими потягами.

Для студентів 3-4 курсів ІТ-спеціальностей Юрій БЕЗГАЧНЮК провів лекцію на тему: "Тренди в ІТ". Юрій Володимирович розповів студентам про напрямки діяльності компанії SoftServe.

9 листопада студенти разом із викладачами циклової комісії компʼютерної інженерії, мехатроніки та кібербезпеки провели дискусію на тему: "Artificial Intelligence and humanity". Задав темпу в бесіді директор коледжу Василь БЕРЕГОВСЬКИЙ, який у своєму виступі навів приклади впровадження ШІ ще на початку ХІХ ст.

Студенти активно доєднались до полеміки, дослідивши цю тему, зазначили галузі, де найбільше використовується ШІ, обговорили темпи його вдосконалення та популяризації, зробили висновки, в яких зважили усі "За" та "Проти".

Дискусія пройшла на одному подиху, хоча думок щодо цього було безліч.

Проведений тиждень циклової комісії дав можливість студентам перших та других курсів практично ознайомитись зі специфікою своїх професій. Старші курси побували на екскурсіях, де побачили роботу фахівців. Проведення таких тижнів циклових комісій заохочує студентів до більш інтенсивного заглиблення в спеціальність.

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися!

©Всі права захищено 2024
Solved with 💜 by mir4ri