Навчайся, накопичуй, заробляй! Тиждень циклової комісії "Бізнесу та управління"

З 25 березня по 29 березня 2024 року у ВСП «ФКЕП ІФНТУНГ» проходив тиждень циклової комісії «Бізнесу та управління», насичений різноманітними та цікавими заходами.

Його метою була популяризація спеціальностей «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» і «Підприємництво та торгівля», активізація освітньо-пізнавальної діяльності студентів та розвиток у них самостійності в прийнятті рішень.

Розпочався тиждень ЦК з проведення олімпіади між студентами третього курсу з дисциплін «Фінансовий облік» та «Податкова система».

Захід відкрив директор коледжу Василь БЕРЕГОВСЬКИЙ, який привітав учасників олімпіади та виступив зі вступним словом. Організували та провели олімпіаду викладачі Леся КОЛІСНИК та Леся КАМІНСЬКА. Олімпіада була проведена у формі тестування та вирішення практичних завдань розрахункового характеру з фінансового обліку та оподаткування.

Олімпіада – це змагання студентів у творчому застосуванні здобутих знань, умінь і навичок, а також у професійній підготовці майбутніх спеціалістів. Першочергова користь від участі в олімпіадах полягає у розвитку інтелектуальних здібностей, вдосконалення аналітичних здібностей та покращенні абстрактного і логічного мислення.

Щиро вітаємо студенток групи ФБ-21-01 Кіцул Камілу та Цапчук Христину з перемогою в олімпіаді та бажаємо успіхів у навчанні, не зупинятись на досягнутому і підкорювати нові вершини!

26 березня під час ознайомчого візиту до Головного управління ДПС в Івано-Франківській області майбутні фінансисти та підприємці змогли дізнатися, як працює податкова система в Україні та куди скеровуються сплачені податки. Насамперед, начальник Івано-Франківської ДПІ Олександра МИХАЙЛОВСЬКА ознайомила студентів з роботою ЦОП та детально зупинилася на різних видах адміністративних послуг, які тут можуть отримати платники податків. Особливе зацікавлення у юних відвідувачів викликала інформація про роботу електронних сервісів ДПС, таких як Електронний кабінет платника податків та мобільний додаток «Моя податкова».

Ознайомчу лекцію для гостей податкової продовжила начальник відділу інформаційної взаємодії ГУ ДПС в області Мар’яна МОРОЗ. Зокрема, посадовець розповіла студентам про важливість сплати податків, які, власне, і є запорукою соціального та економічного розвитку як окремої громади, так і держави в цілому, а в час війни – вкрай необхідні для обороноздатності країни.

27 березня для студентів першого курсу груп ФБ-23-01 та ПТ-23-01, викладачка Галина СИЛКІНА провела навчально-пізнавальний захід на тему «Економіка України під час війни». Під час заняття студенти ознайомилися з актуальними питаннями функціонування економіки, сучасними можливостями її відновлення, перспективами економічного розвитку країни на найближчий час; розглянули найважливіші причинно-наслідкові зв’язки економічних процесів в умовах сьогодення: існуючі проблеми бізнесу, стан ринку праці, фінансовий потенціал, необхідність проведення реформ, способи державного регулювання та підтримки економіки.

28 березня відбулася пізнавальна екскурсія до відділення Страхової групи «ТАС» в м. Івано-Франківську. Керівник відділу страхування Володимир БРУСКОВ ознайомив студентів другого курсу спеціальностей: «Фінанси, банківська справа та страхування» і «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з діяльністю страхової компанії, її внутрішньою структурою, та основними видами страхування, які пропонує страхова група «ТАС», а саме: страхування відповідальності власників транспортних засобів (автоцивілка); страхування квартир, будинків; особисте страхування; медичне страхування; повне/легке КАСКО; повний бізнесзахист та ін.

Студенти отримали відповіді на цікаві питання в галузі страхування та набули практичних навичок щодо організації роботи в страховій компанії.

Сьогодні стартап-проєкти є потужним засобом для втілення інноваційних ідей та зміни світу. Через високий ступінь ризику та невизначеності вони створюють незабутню мозаїку успіху та навчання. Незалежно від того, чи ви новачок у цьому процесі, чи вже досвідчений підприємець, кожен може знайти свій шлях до реалізації власних інноваційних ідей.

29 березня викладачка Олександра НЕПОТЮК на показовому лекційному занятті на тему: «Стартап-проєкти як можливість втілення інноваційних ідей» зі студентами другого курсу груп ФБ-22-01 та ПТ-22-01 розглянули суть та необхідність стартапу, їх роль у вирішенні реальних проблем і спрямованість на впровадження інновацій та швидке масштабування.

В процесі заняття ознайомилися з найвідомішими українськими стартапами, зокрема і тими, що відкрилися в 2023році. Студенти також дізналися про найкращі ідеї для реалізації інновацій в 2024 році.

Проведення тижня циклової комісії сприяє підвищенню професійної майстерності та прояву творчих здібностей студентів. Викладачі постійно прагнуть готувати кваліфікованих фахівців відповідного рівня і профілю, конкурентоспроможних на ринку праці.

©Всі права захищено 2024
Solved with 💜 by mir4ri