Регіональна конференція "Молодіжний Екогеофорум - 2023"

23 листопада 2023 року відбулася регіональна конференція "Молодіжний Екогеофорум - 2023" на базі факультету природничих наук Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, де було представлено 26 доповідей з різних закладів освіти Івано-Франківської області. Розглядалися нагальні екологічні проблеми рідного краю, захист навколишнього середовища, а також наслідки агресивної війни на теренах нашої країни.

У цій конференції брала участь студентка групи ПІ-22-03 Анна ДЗУЛЬ (науковий керівник Оксана САВЧУК), де зайняла 6 місце.

Обрана тема: "Проблеми рідного краю:Що робити зі сміттям?". В Україні існує нагальна проблема сортування та переробки сміття. Вона виникає через недостатнє усвідомлення населення щодо правильного поводження з відходами та низькою екологічної освітою. Гори сміття все ростуть і ростуть. Україна ризикує потонути у відходах, яких на сьогодні накопичилося понад 35 млрд тонн, а площа сміттєзвалищ становить вже понад 165 тисяч гектарів. Сміттєзвалища призводять до забруднення ґрунтів, атмосфери, підземних і поверхневих вод. У той же час із економічного обороту виводяться мільйони тонн різних матеріалів, які могли б використовуватися як вторинна сировина, зберігаючи значні природні ресурси.

Доповідачкою також було запропоновано способи сортування сміття та як правильно, а найголовніше, екологічно обирати продукти харчування.

"Україна стикається з серйозною проблемою управління побутовим сміттям, де лише невеликий відсоток відходів піддається сортуванню. Забруднення навколишнього середовища різними шкідливими речовинами стає актуальною екологічною загрозою. Однак існують ініціативи та законопроєкти, спрямовані на впровадження циркулярної економіки та вирішення цих проблем. Заохочуючи сортування сміття та підтримуючи сталість, Україна може крок за кроком призвести до покращення екологічної ситуації та забезпечення сталого розвитку. Громадські організації та бізнес грають ключову роль у цьому процесі, сприяючи переходу до циркулярної економіки та втіленню ідей "зменшити, повторно використовувати, переробляти," - каже Анна.

Ця конференція була пізнавальною і цікавою, адже всі доповідачі виклалися на максимум, кожний слухач мав змогу пізнати щось корисне.

©Всі права захищено 2024
Solved with 💜 by mir4ri