Урок пам’яті: світові війни - український вимір та ціна.

08 травня 2024 року у ВСП ФКЕП за участі викладачів циклової комісії гуманітарних дисциплін та студентів історико-дослідницього клубу «Скриня отчого дому» було проведено навчально-виховний захід: Урок пам’яті: світові війни - український вимір та ціна.

На ньому було висвітлено внесок України у перемозі над нацизмом та непересічний героїзм як національну рису українського народу, котрий у протистоянні з рашизмом рятує світові цінності демократії та гуманізму.

Учасниками заходу було піднято питання відповідальності за воєнні злочини минулого та сьогодення. Оскільки надзвичайно важливим є розслідування міжнародних злочинів, скоєних на території України, – це завдання саме для України та міжнародних інстанцій, котрі допомагають у цій справі: вони беруть на себе певну частину, де Україна з юрисдикційних питань не може сама вести розслідування.

Притягнення винних осіб до відповідальності за геноцид або злочини проти людяності повинні стати принциповою позицією міжнародної політики прогресивних країн світу. Задля досягнення справедливості в майбутньому потрібна консолідуюча робота українських та міжнародних правоохоронних органів і суспільства в цілому.

©Всі права захищено 2024
Solved with 💜 by mir4ri